
Ingrediënten
750 gr. asperges
zout en peper
400 gr. aardappelen
1 bosje lente-uitjes
150 gr. oude Goudse kaas, aan een stukje
1 hardgekookt ei
4 blaadjes sla
1 dl slagroom
3 el mayonaise
1 el citroensap
1 tl mosterd
1,5 el fijngehakt bieslook + 6 sprietjes
Bereiding
- Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf.
- Snijd de aspergekopjes ruim af (ca. 6 cm) en snijd de rest in stukjes van ca. 2 cm.
- Kook de aspergekoppen en stukjes beetgaar in ruim kokend water met zout in 10-15 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen in een zeef.
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 2 cm.
- Kook de aardappelblokjes gaar in weinig water met zout in 8-10 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze met het groen in smalle ringen.
- Snijd de ham en de kaas in blokjes van 1 cm.
- Snijd het ei in 6 partjes.
- Was en droog de sla.
- Schep de aardappelblokjes, de aspergestukjes (niet de koppen), de lente-uiringetjes, de ham- en de kaasblokjes door elkaar in een schaal.
- Klop de slagroom bijna stijf. Schep de mayonaise, het citroensap, de mosterd, 1 eetlepel bieslook en zout en peper naar smaak erdoor.
- Schep het sausje door de salade.
- Leg de sla op 2 borden en schep de aardappel-aspergesalade erop.
- Garneer met de aspergekoppen, de partjes ei en de rest van het fijngehakte en de sprietjes bieslook.