Asperge-broccoli-wortelroerbak

De ingredienten

  • 250 gr. geschilde asperges
  • 250 gr. broccoli in roosjes
  • 1 wortel in dunne plakjes
  • 1/2 eetlepel maïsolie

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Ingrediënten saus:

1 el. sojasaus
1 el. appelazijn
1 el. fijngesneden gekonfijte gember
1 fijngesneden rode peper zonder zaadjes
 

Bereiding

  1. Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes.
  2. Vermeng de ingrediënten voor de saus.
  3. Doe de groenten in een kom en marineer ze, onder af en toe roeren, minstens 1 uur in de saus.
  4. Verhit de maïsolie in een wok of wadjan en roerbak de groenten ongeveer 6 minuten.
  5. Voeg, als het te droog wordt, af en toe een eetlepel water toe; de groente moet nog knapperige zijn.
  6. Serveer direct met bijvoorbeeld rijst of noedels.