
Ingrediënten
1 kilo asperges
300 gr. zalmfilet
750 gr. broccoli
1/8 ltr. citroensap
1/8 ltr. visbouillon van een tablet
2 bosjes dille (fijnsnijden)
2 dl. olie
Zout, peper, suiker
Bereiding
- De asperges schillen en het onderste stukje afsnijden.
- 1 ltr. water met zout, 2 eetl. citroensap en een snufje suiker aan de kook brengen
en de asperges in 12 min. beetgaar koken. - De zalm wassen, droogdeppen met keukenpapier en met 2 eetl. citroensap besprenkelen.
- De broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.
- De asperges met een schuimspaan uit het vocht nemen, af laten koelen en
schuin in stukjes snijden. - De broccoli in het aspergenat in 8-10 min. gaar laten worden en in een zeef
af laten koelen. - De bouillon tegen de kook aan brengen en de zalm hierin in 7 min. gaar pocheren, uit de pan nemen en koud laten worden.
- Het resterende citroensap met peper, zout, dille en olie losroeren en met
de groenten mengen. 10 min. in laten trekken. - De zalm in stukjes verdelen en voorzichtig door de salade scheppen.