Terug naar Recepten

Asperge- doperwtjessoep met dragon

Groen Soep 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge- doperwtjessoep met dragon

Ingrediënten

 1 tl olijfolie

 1 grote ui, gesnipperd

 1 sjalot, gesnipperd

 800 ml kippenbouillon

 0,5 kg groene asperges

 200 gr diepvriesdoperwten

 3 tl verse dragon + extra om te garneren

 Zout en versgemalen zwarte peper

 Slankroom

Bereiding

  • Verhit de olie en fruit de ui en de sjalot.
  • Voeg de helft van de bouillon toe.
  • Snijd de asperges in stukken van 3 á 4 cm.
  • Doe ze in de soep met de doperwten en dragon.
  • Laat de soep 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.
  • Bewaar een paar mooie stukken asperge als garnering.
  • Pureer de soep en voeg de rest van de bouillon toe.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Garneer met de overgebleven asperges, dragon en een scheutje slankroom.