Asperge- doperwtjessoep met dragon

De ingredienten

  • 1 tl olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 800 ml kippenbouillon
  • 0,5 kg groene asperges
  • 200 gr diepvriesdoperwten
  • 3 tl verse dragon + extra om te garneren
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Slankroom

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit de olie en fruit de ui en de sjalot.
  2. Voeg de helft van de bouillon toe.
  3. Snijd de asperges in stukken van 3 á 4 cm.
  4. Doe ze in de soep met de doperwten en dragon.
  5. Laat de soep 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.
  6. Bewaar een paar mooie stukken asperge als garnering.
  7. Pureer de soep en voeg de rest van de bouillon toe.
  8. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  9. Garneer met de overgebleven asperges, dragon en een scheutje slankroom.