Terug naar Recepten
Flammkuchen met asperges en pancetta
Wit Hoofdgerecht 2 personen 30 - 45 minuten

Ingrediënten
300 gr witte asperges
100 gr crème fraîche
1 tl mosterd
1 tl citroensap
½ tl knoflookpoeder
Peper en zout
1 rol flammkuchen deeg
80 gr pancetta
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 takjes tijm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Schil de asperges, verwijder 2 cm van de harde onderkant en snijd ze over de lengte doormidden.
- Meng de crème fraîche met de mosterd, citroensap, knoflookpoeder, peper en zout.
- Rol het flammkuchen deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het crème fraîche-mengsel er gelijkmatig overheen.
- Verdeel de asperges en pancetta over de flammkuchen en bak 25-30 min. in de oven tot de bodem knapperig is en de pancetta goudbruin.
- Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en verdeel over de flammkuchen wanneer deze uit de oven komt. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel over de flammkuchen.
- Snijd in stukken en serveer direct.