Terug naar Recepten

Flammkuchen met asperges en pancetta

Wit Hoofdgerecht 2 personen 30 - 45 minuten

Flammkuchen met asperges en pancetta

Ingrediënten

 300 gr witte asperges

 100 gr crème fraîche

 1 tl mosterd

 1 tl citroensap

 ½ tl knoflookpoeder

 Peper en zout

 1 rol flammkuchen deeg

 80 gr pancetta

 50 gr geraspte Parmezaanse kaas

 2 takjes tijm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Schil de asperges, verwijder 2 cm van de harde onderkant en snijd ze over de lengte doormidden.
  • Meng de crème fraîche met de mosterd, citroensap, knoflookpoeder, peper en zout.
  • Rol het flammkuchen deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het crème fraîche-mengsel er gelijkmatig overheen.
  • Verdeel de asperges en pancetta over de flammkuchen en bak 25-30 min. in de oven tot de bodem knapperig is en de pancetta goudbruin.
  • Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en verdeel over de flammkuchen wanneer deze uit de oven komt. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel over de flammkuchen.
  • Snijd in stukken en serveer direct.