Terug naar Recepten

Gepofte asperges en cherrytomaatjes met burrata en zelfgemaakte pesto

Wit Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Gepofte asperges en cherrytomaatjes met burrata en zelfgemaakte pesto

Ingrediënten

 500 gr witte asperges

 200 gr cherrytomaatjes

 75 ml olijfolie

 Peper en zout

 1 teentje knoflook

 50 gr Parmezaanse kaas

 30 gr verse basilicum

 40 gr pijnboompitten

 ½ tl citroensap

 2 bollen burrata

 2 el balsamicodressing

 Extra benodigdheden

 Keukenmachine

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de harde onderkant af. Leg samen met de cherrytomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el olijfolie, peper en zout en pof in de oven gedurende 20 min.
  • Maak ondertussen de pesto. Pel het teentje knoflook en snijd grof. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de knoflook, Parmezaanse kaas, basilicum (houd één takje achter), 30 gr pijnboompitten, de overige olijfolie en citroensap in een keukenmachine. Blend tot een gladde saus.
  • Haal de asperges en tomaatjes uit de oven en verdeel ze over een bord. Leg de burrata erbij, schep er wat pesto over en drizzle er balsamicodressing overheen. Garneer met de overige blaadjes basilicum en overige pijnboompitten en serveer direct.