
Ingrediënten
2,5 kg asperge
zout
2 el suiker
2 el boter
2 pakjes bladerdeeg (langwerpige bladeren)
250 gr. Mascarpone
bieslook, zout
vers gemalen peper
1 ei
1 el slagroom
Bereiding
- De eindstukken van de asperges afsnijden, de asperges schillen en halveren
(ca. 10 cm lange stukken). - De asperges in kokend zoutwater met suiker en boter geven en ongeveer 15 minuten laten koken.
- De asperge volledig laten afkoelen (dit is belangrijk in verband met de bladerdeeg).
- 15 plakken bladerdeeg apart neerleggen en laten ontdooien.
- Mascarpone, bieslookrolletjes, zout en peper vermengen.
- 12 plakken bladerdeeg tot een rechthoek (18 x 20 cm) uitrollen.
- Een theelepel mascarponecrème in het midden geven.
- Steeds 6 stukjes asperge erop leggen.
- De deegrand met eiwit bestrijken.
- Eerst de smalle deegranden over de asperge leggen en de ingeklapte deegranden weer met eiwit bestrijken. Vervolgens het hele pakje oprollen.
- Voor de versiering van het overige bladerdeeg 12 lange strepen snijden, met eiwit bestrijken en als strik om het pakje leggen.
- De aspergepakjes op een met bakpapier uitgelegde bakplaat leggen.
- Met een houtje meermaals insteken en 15 minuten laten rusten (voor de deeg).
- Eigeel en slagroom vermengen en de pakjes ermee bestrijken.
- In het midden van de voorverwarmde oven van 225 graden (hete lucht 200 graden) 20-25 minuten goudbruin laten bakken.