
Ingrediënten
1,5 kg witte asperges
7 el mayonaise
7 plakken gekookte ham
2 hardgekookte eieren
Worcestersaus
Citroensap
100 ml room
1 zakje KNORR saus voor asperges
1/2 bosje peterselie
peper en zout
Bereiding
- Schil de asperges en verwijder de ondereinden.
- Kook de asperges gaar (gedurende 15 min) in water met een snufje zout en een snufje suiker.
- Pel de eieren en hak ze fijn en meng ze door de mayonaise en roer er de room door.
- Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, citroensap en worcestersaus.
- Haal de asperges uit het kookvocht en laat deze uitlekken en afkoelen.
- Was en droog de peterselie, verwijder de steeltjes en hak de blaadjes zeer fijn.
- Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het ei/mayonaise mengsel.
- Leg op elke plak twee asperges en rol deze op.
- Maak de aspergesaus klaar zoals op de verpakking staat.
- Leg de rolletjes op een serveerschaal, schep hier de saus over en bestrooi dit met peterselie.