
Ingrediënten
750 g asperges
Boter
Bloem
Dikke plak ham (300 gram)
Half doosje champignons
1 grote ui
Kaas (200 gram)
Rijst
Bereiding
- Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm.
- Plak ham in blokjes snijden, champignons schoonmaken en in stukjes snijden en de ui schillen en klein snijden.
- De stukken asperges koken en als ze gaar zijn het kookvocht gebruiken om de ragout te maken.
- Rijst koken volgens voorschrift.
- Blokjes ham, champignons en ui in de koekenpan bakken.
- Op het eind de stukjes asperges erbij doen.
- Laat voor de ragout boter in een pan laten smelten, bloem toevoegen tot het een droge korrelige massa is. Daarna het kookwater van de asperges toevoegen tot het een ragout is.
- Blokjes ham, champignons, ui en asperges toevoegen en op smaak brengen met zout, kerrie, paprika, peper.
- Als laatste de kaas toevoegen en laten smelten.