
Ingrediënten
Pak lasagne vellen
500 gr kalfspoulet
1 kg asperges
geraspte kaas
30 gr boter
30 gr bloem
bouillontablet
2 dl koksroom
suiker
zout
Bereiding
- Kalfspoulet gaar trekken in bouillontablet.
Kookvocht bewaren voor de roux. - Asperges schillen en in 10 a 12 minuten gaar koken in ruim water met schepje suiker, zout en 10 gram gesmolten boter.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Lasagnevellen bereiden zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Smelt de boter, roer de bloem erdoor.
- Giet er langzaam de koksroom doorheen en een beetje van het aspergenat tot een smeuïge roux ontstaat.
- Voeg de gare kalfspoulet toe aan de roux.
- Snijd de gare asperges in stukjes.
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Schep een laagje kalfsragout in de schaal en leg daarop een laag lasagnebladen. Daarna een laag in stukjes gesneden asperges. Herhaal dit steeds en eindig met een laag kalfsragout.
- Strooi de geraspte kaas erover en laat de schotel in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar worden.
- Laat de schotel voor het serveren en aansnijden 5 minuten staan.