Terug naar Recepten

Asperge lasagne

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperge lasagne

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 400 gr. gegilde ham in reepjes gesneden

 8 takjes peterselie

 1/8 ltr. slagroom of creme fraiche

 50 gr. roomboter

 tarwebloem

 4 á 5 dl. kookvocht van de asperges

 1 tuinkruidenbouillontablet

 lasagnevellen

 geraspte kaas

 nootmuskaat

 peper

Bereiding

  • Asperges schillen en in stukjes van 3 cm snijden.
  • Kook de asperges in 10 minuten gaar.
  • Met roomboter, bloem en kookvocht van de asperges een bechamelsaus maken, die net vloeibaar maar niet te dik mag zijn.
  • Op smaak brengen met peper, nootmuskaat en de tuinkruidenbouillontablet.
  • De slagroom of de crème fraiche door de saus roeren, een halve minuut laten koken en dan van het vuur af nemen.
  • Hamreepjes en 2/3 deel van de fijngesneden peterselie erdoor roeren.
  • Doe in een ovenschaal 1/3 van de saus, daarop de lasagnevellen en daar de helft van de asperges op dit nog een keer herhalen.
  • Bovenop de rest van de saus de  fijngesneden peterselie en geraspte kaas.
  • Dan de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden een half uur laten staan.