Informatie
- Wit
- 4 personen
- Hoofdgerecht
- Meer dan 30 minuten
Bereiding
- Asperges schillen en in stukjes van 3 cm snijden.
- Kook de asperges in 10 minuten gaar.
- Met roomboter, bloem en kookvocht van de asperges een bechamelsaus maken, die net vloeibaar maar niet te dik mag zijn.
- Op smaak brengen met peper, nootmuskaat en de tuinkruidenbouillontablet.
- De slagroom of de crème fraiche door de saus roeren, een halve minuut laten koken en dan van het vuur af nemen.
- Hamreepjes en 2/3 deel van de fijngesneden peterselie erdoor roeren.
- Doe in een ovenschaal 1/3 van de saus, daarop de lasagnevellen en daar de helft van de asperges op dit nog een keer herhalen.
- Bovenop de rest van de saus de fijngesneden peterselie en geraspte kaas.
- Dan de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden een half uur laten staan.