
Ingrediënten
500 gr friet
300 gr witte asperges
100 gr ongezouten roomboter
3 eidooiers
1 el citroensap
1 tl mosterd
Peper en zout
100 gr gerookte hamblokjes
1 tl verse bieslook
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Bak de friet goudbruin en krokant volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil ondertussen de asperges, verwijder 2 cm van de harde onderkant en snijd in stukjes van 5 cm. Kook ze in gezouten water in 5-7 min. beetgaar en laat uitlekken.
- Smelt de ongezouten roomboter en laat 5 min. afkoelen.
- Klop de eidooiers met het citroensap, de mosterd, peper en zout au bain-marie luchtig (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt).
- Giet de gesmolten roomboter er al kloppend langzaam bij tot een romige Hollandaisesaus ontstaat.
- Bak de hamblokjes in een droge pan zonder boter of olijfolie tot ze licht krokant zijn.
- Snijd de bieslook fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
- Verdeel de friet over een schaal, leg de asperges en ham erop en besprenkel met de Hollandaisesaus.
- Garneer met de fijngesneden bieslook en Parmezaanse kaas. Serveer direct.