Terug naar Recepten

Asperge loaded fries

Wit Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Asperge loaded fries

Ingrediënten

 500 gr friet

 300 gr witte asperges

 100 gr ongezouten roomboter

 3 eidooiers

 1 el citroensap

 1 tl mosterd

 Peper en zout

 100 gr gerookte hamblokjes

 1 tl verse bieslook

 30 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Bak de friet goudbruin en krokant volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil ondertussen de asperges, verwijder 2 cm van de harde onderkant en snijd in stukjes van 5 cm. Kook ze in gezouten water in 5-7 min. beetgaar en laat uitlekken.
  • Smelt de ongezouten roomboter en laat 5 min. afkoelen.
  • Klop de eidooiers met het citroensap, de mosterd, peper en zout au bain-marie luchtig (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt).
  • Giet de gesmolten roomboter er al kloppend langzaam bij tot een romige Hollandaisesaus ontstaat.
  • Bak de hamblokjes in een droge pan zonder boter of olijfolie tot ze licht krokant zijn.
  • Snijd de bieslook fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
  • Verdeel de friet over een schaal, leg de asperges en ham erop en besprenkel met de Hollandaisesaus.
  • Garneer met de fijngesneden bieslook en Parmezaanse kaas. Serveer direct.