Ingrediënten
250 g wittebroodmix
4 el extra vierge olijfolie
1 el balsamicoazijn
zout en peper
4 pomodori tomaten
250 g groene asperges
100 g rauwe ham
2 el groene pesto
50 gr rucola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bereid van de broodmix met 1 el olie en 1,5 lauwwarm water een soepel deeg. Dek dit af met plasticfolie en laat het 30 min. rijzen op een warme tochtvrije plaats.
- Klop van de rest van de olie met de azijn een dressing en maak deze op smaak met zout en peper.
- Snijd de pomodori in lengteparten en laat ze in een ovenschaal 15 min drogen.
- Haal ze uit de oven en schakel deze door naar 220°C.
- Snijd het houtige uiteinde van de asperges en snijd ze in drieën. Kook ze 5 min. en laat ze uitlekken.
- Scheur de ham kleiner.
- Rol het deeg uit tot een dunne lap, leg deze op een met olie ingevette bakplaat en laat afgedekt nog 15 min. narijzen.
- Bak de pizzabodem in 20 min. goudbruin en gaar en laat 5 min. afkoelen.
- Bestrijk de bodem dun met pesto en snijd in 12 vierkanten.
- Verdeel de tomaten, de asperge, de ham en de rucola erover en lepel de dressing erover.