Terug naar Recepten

Asperge plaattaart

Wit Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Asperge plaattaart

Ingrediënten

 1 rol (kant-en-klaar) pizzadeeg

 500gr. witte asperges

 1 potje rode pesto

 150gr. geitenkaas

 250gr. zongedroogde tomaatjes

 1 rode ui

 bodje peterselie

 1 el. honing

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd 2 cm. van de onderkant van de asperges af en schil de sperges. Breng de asperges in een pan met water +/- 5 minuten aan de kook.
  • Snijd de rode ui in halve ringen
  • Rol het deeg op de bakplaat uit en besmeer met de rode pesto.
  • Leg de asperges er op, maar laat de buitenranden vrij.
  • Bedek ze met de zongedroogde tomaatjes en de rode ui en brokkel de geitenkaas erover.
  • Bak de plaattaart in 20 minuten af in de oven.
  • Garneer de peterselie over de plaattaart nadat deze uit de oven komt.
  • Laat van een eetlepel de honing over de hele plaattaart lopen.