Terug naar Recepten

Poké bowl met asperges en gemarineerde ponzu zalm

Wit Salade 2 personen 15 - 30 minuten

Poké bowl met asperges en gemarineerde ponzu zalm

Ingrediënten

 200 gr sushirijst

 300 gr witte asperges

 200 gr verse sashimi zalm

 3 el ponzu

 2 tl zwarte sesamzaadjes

 ½ avocado

 1 kleine komkommer

 1 stengel bosui

 50 gr edamameboontjes

 50 gr maïs

 1 el Japanse mayonaise

Bereiding

  • Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • Schil ondertussen de asperges, verwijder 2 cm van de harde onderkant en snijd ze in dunne linten met een dunschiller. Blancheer de aspergelinten 1 min. in kokend water en spoel af met koud water.
  • Snijd de zalm in blokjes en meng met de ponzu en ½ van de zwarte sesamzaadjes. Laat 10 min. marineren.
  • Snijd de avocado in plakjes, de komkommer in dunne schijfjes en de bosui in ringen.
  • Verdeel de sushirijst over kommen en verdeel de gemarineerde zalm, aspergelinten, avocado, edamameboontjes, komkommer, maïs en bosui hierover. Garneer met de Japanse mayonaise en de overige zwarte sesamzaadjes.
  • Serveer direct.
Tip: wil je een vegetarische variant maken? Vervang de sashimi voor 200 gram in blokjes gesneden watermeloen en marineer dit 15 minuten in 50 ml ketjap.