Terug naar Recepten
Poké bowl met asperges en gemarineerde ponzu zalm
Wit Salade 2 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
200 gr sushirijst
300 gr witte asperges
200 gr verse sashimi zalm
3 el ponzu
2 tl zwarte sesamzaadjes
½ avocado
1 kleine komkommer
1 stengel bosui
50 gr edamameboontjes
50 gr maïs
1 el Japanse mayonaise
Bereiding
- Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Schil ondertussen de asperges, verwijder 2 cm van de harde onderkant en snijd ze in dunne linten met een dunschiller. Blancheer de aspergelinten 1 min. in kokend water en spoel af met koud water.
- Snijd de zalm in blokjes en meng met de ponzu en ½ van de zwarte sesamzaadjes. Laat 10 min. marineren.
- Snijd de avocado in plakjes, de komkommer in dunne schijfjes en de bosui in ringen.
- Verdeel de sushirijst over kommen en verdeel de gemarineerde zalm, aspergelinten, avocado, edamameboontjes, komkommer, maïs en bosui hierover. Garneer met de Japanse mayonaise en de overige zwarte sesamzaadjes.
- Serveer direct.