
Ingrediënten
750 gr. asperges
300 gr. gerookte ossentong
20 gr. boter
20 gr. bloem
3 dl. kookvocht van asperges
1 eierdooier
1 dl. room
zout en peper
Bereiding
- Kook de asperges 10 minuten en laat ze 20 minuten in het hete water staan.
- Snijd de asperges in stukjes en de ossentong in reepjes.
- Smelt de boter, doe de bloem erbij en laat alles onder omscheppen 1 minuutje aanfruiten.
- Voeg dan al roerend het kookvocht toe.
- Blijf roeren en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Doe de asperges en ossentong in de saus en laat nog 5 minuten koken.
- Klop de eierdooier los met de room en giet dit al roerend in een klein straaltje bij de ragout.
- Zet de pan weer op een zacht vuurtje, maar laat het niet meer koken.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.