Ingrediënten
1 sjalotje
6 geschilde witte asperges
50 gr. gekookte ham
4 el. olijfolie
1 el. notenolie
1 tl. witte wijnazijn
2 el. droge witte wijn
zout
vers gemalen zwarte peper
1 bakje babyleave (slasoort)
40 gr. pijnboompitten
bruin stokbrood
Bereiding
- Snipper het sjalotje fijn.
- Breng de aspergeschillen met 0,75 dl water aan de kook en laat ze afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes trekken.
- Snijd de asperges met de dunschiller in de lengte in dunne repen.
- Klop het sjalotje, 2 eetlepels aspergekookvocht, de olijfolie, de notenolie, de azijn en de wijn tot een sausje en breng dit op smaak met zout en peper.
- Schep de aspergelamellen door de dressing.
- Verdeel de babyleave over 2 borden, leg hier de reepjes ham en aspergelamellen speels op.
- Sprenkel er de achtergebleven dressing over.
- Strooi de pijnboompitten erover en serveer met bruin stokbrood.