Ingrediënten
300 gr. witte asperges, geschild
500 ml groentebouillon (van tablet)
2 el amandelschaafsel
1 teen knoflook, grof gesneden
1 ciabattabroodje, in sneetjes van 1/2 cm
6 plakjes serranoham
6 gemarineerde artisjokharten (pot), gehalveerd
(Spaanse) olijfolie extra vierge
Bereiding
- Kook de asperges in de groentebouillon in 15 min.
- Neem de pan van het vuur en laat de asperges in de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur.
- Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
- Pureer de asperges met de bouillon en de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer glad.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Laat de aspergegazpacho in de koelkast goed koud worden.
- Rooster de sneetjes ciabatta in een broodrooster krokant.
- Beleg ze met een plakje serranoham en de artisjokharten.
- Schenk de gazpacho in kleine (wijn)glazen.
- Druppel er wat olijfolie in en leg het brood op de glaasjes.