
Ingrediënten
250 g bloem
150 g koude (room)boter in stukjes
1 ei
1/2 tl zout
1 kg witte asperge
1 tl zout en 1 tl suiker
boter (voor de bakvorm)
200 g salami (ongesneden)
2 tomaten
200 g erwten
100 g geraspte emmentaler (of belegen goudse) kaas
1 tot 2 el pizza kruiden
Bereiding
- Kneed snel het meel, boter, zout en ei tot een glad deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg dit 30 min. in de koelkast.
- Was en schil de asperges en verwijder de houtige ondereinden.
- Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. en kook deze in (gezouten en gezoet water) ca. 8 minuten beetgaar. Hierna afgieten en laat de aspergestukjes afkoelen en goed uitlekken.
- Snijd de salami in kleine blokjes.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C en beboter de bakvorm (doorsnede 26 cm).
- Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 28 cm. Leg de deeglap glad in de bakvorm. Druk het deeg licht aan.
- Verdeel de asperge over het deeg.
- Verdeel hierover de salami en tomaat, dan de erwten, pizzakruiden en de geraspte kaas.
- Bak de pizza gedurende 20 a 30 min.