Aspergepizza

De ingredienten

  • 250 g bloem
  • 150 g koude (room)boter in stukjes
  • 1 ei
  • 1/2 tl zout
  • 1 kg witte asperge
  • 1 tl zout en 1 tl suiker
  • boter (voor de bakvorm)
  • 200 g salami (ongesneden)
  • 2 tomaten
  • 200 g erwten
  • 100 g geraspte emmentaler (of belegen goudse) kaas
  • 1 tot 2 el pizza kruiden

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kneed snel het meel, boter, zout en ei tot een glad deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg dit 30 min. in de koelkast.
  2. Was en schil de asperges en verwijder de houtige ondereinden.
  3. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. en kook deze in (gezouten en gezoet water) ca. 8 minuten beetgaar. Hierna afgieten en laat de aspergestukjes afkoelen en goed uitlekken.
  4. Snijd de salami in kleine blokjes.
  5. Snijd de tomaten in plakjes.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C en beboter de bakvorm (doorsnede 26 cm).
  7. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 28 cm. Leg de deeglap glad in de bakvorm. Druk het deeg licht aan.
  8. Verdeel de asperge over het deeg.
  9. Verdeel hierover de salami en tomaat, dan de erwten, pizzakruiden en de geraspte kaas.
  10. Bak de pizza gedurende 20 a 30 min.