
Ingrediënten
250 gr. bloem
125 gr. koude boter
500 gr. groene asperges
500 gr. witte asperges
100 ml room
1 ei
fijngehakte kervel
fijngehakte peterselie
mozarella
tomaat
Bereiding
- Doe de bloem, zout en de boter in een kom en snijd met twee messen de boter in kleine stukjes door de bloem.
- Zoveel water erdoor roeren tot de bloem is opgenomen en dan vlug een deegbal kneden.
- Als het deeg te nat is, doe er dan nog wat bloem door.
- Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
- Rol het deeg uit en bedek de bodem en randen van een beboterde quichevorm.
- Strooi wat paneermeel op het deeg.
- Klop de room met het ei.
- Meng de voorgegaarde uitgelekte asperges hier doorheen, samen met de gehakte kervel en peterselie en breng op smaak met peper en zout.
- Vul de quiche met dit mengsel.
- Afgarneren met plakje tomaat, mozzerrella en asperge punten.
- Zet de quiche 45 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).