
Ingrediënten
6 geschilde witte asperges
6 geschilde groene asperges
1 fijngesneden ui
1 el boter
2 el slagroom
2 el olie
200 gr. rijst
1 dl witte wijn
100 gram verse Parmezaanskaas, geraspt
suiker
zout
versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Asperges koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken. 7,5 dl kookvocht apart houden.
- Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van 1 cm snijden 1/4 deel van de stelen pureren en de slagroom toevoegen.
- De ui in de olie 5 min fruiten. Voeg de rijst toe en bak deze glazig, beslist niet bruin.
- Meng het kookvocht met de wijn en voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst.
- Laat de rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken.
- Voeg na 15 minuten de aspergestelen en de puree toe.
- Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas.
- Garneer de risotto met de asperge kopjes.