Terug naar Recepten
Aspergeroomsoep met kwarteleitjes en hamreepjes
Wit Soep 3 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
500 gr. witte asperges
500 gr. slagroom
100 gr. gekookte hamreepjes
2 el. crème frâiche
1 kippenbouillonblokje
5 kwarteleitjes
Peper en zout
Bereiding
- Schil de witte asperges, snijd ze in gelijke stukjes van 3 cm en kook ze gaar.
- Pureer alles in een keukenmachine, giet het door een bolzeef in een passende pan.
- Breng het aan de kook en giet hier 5 dl slagroom bij.
- Voeg de crème frâiche toe.
- Laat de soep zachtjes inkoken tot het een dikkere soep begint te worden.
- Breng de soep op smaak met het kippenbouillonblokje en evt wat peper en zout.
- Kook de kwarteleitjes 3 minuten, pellen en halveren.
- Serveer de soep in een diep bord of in een glazen.
- Leg hierin de halve kwarteleitjes en verdeel de hamreepjes.
- Leg op elk half kwarteleitje een blaadje shiso purple.