Terug naar Recepten
Aspergeroomsoep met wasabiroom en gerookte paling
Wit Soep 3 personen 30 - 45 minuten

Ingrediënten
500 gr. witte asperges
500 gr. slagroom
100 gr. gerookte paling
2 el. crème frâiche
Mespunt wasabipasta
visbouillonblokje
Peper en zout
Bereiding
- Schil de witte asperges snijd in gelijke stukjes van 3 cm en kook deze gaar.
- Pureer alles in een keukenmachine, giet het door een bolzeef in een passende pan.
- Breng het aan de kook en giet hier 4 dl slagroom bij.
- Voeg de crème frâiche toe.
- Laat de soep zachtjes inkoken tot het een dikkere soep begint te worden.
- Klop ondertussen 1 dl ongezoete slagroom samen met de wasabipasta tot yoghurtdikte.
- Snijd de palingfilets in kleine reepjes.
- Breng de soep op smaak met het visbouillonblokje en evt wat peper en zout.
- Serveer de soep in een glas of een kopje.
- Verdeel de opgeklopte wasabiroom.
- Leg daarop de gerookte palingfiletreepjes.
- Garneer met wat rock shives.
- Serveer met bladerdeegstengels.