Aspergeroomsoep

De ingredienten

  • 1 kilo witte asperges
  • 15 dl. bouillon
  • 30 gr. boter (bakboter)
  • 40 gr. bloem (tarwebloem)
  • peper en zout
  • 1 eierdooier
  • 0.5 dl room
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding


Deze soep wordt nog feestelijker wanneer gaargekookte punten van groene asperges worden toegevoegd

  1. Houd de aspergekopjes (circa 3 cm) apart en snijd de rest in stukjes van ±1 cm. 
  2. Kook deze stukjes in licht gezouten water.
  3. Steek vervolgens de stukjes asperge samen met een deel van het kookvocht  door in een roerzeef.
  4. Laat nu de boter smelten(niet bruin laten worden), voeg de bloem toe en leng aan met de kokende bouillon en de doorgestoken asperges.
  5. Voeg de aspergepunten toe en laat dit nog een vijftal minuten doorkoken.
  6. Breng naar eigen inzicht op smaak met peper en zout.
  7. Klop de eierdooier los met de room en overgiet hiermee de soep.
  8. Eventueel kunt u de soep garneren met fijngehakte peterselie.