
Ingrediënten
12 witte asperges
100 gr. Hollandse garnalen
8 langoustine staarten
Klein blikje mais
2 el. room
2 el. honing
Bereiding
- De maïs laten uitlekken en pureren in een keukenmachine en door een zeef wrijven.
- De room erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
- De asperges koken in water met 12 gram zout per liter water en af laten koelen.
- De aspergekoppen (7 cm) eraf snijden en in de lengte doorsnijden, met de platte kant naar buiten gericht en rechtop in een rond vormpje (Ø 5 cm) verdelen.
- De steker afvullen met Hollandse garnalen en in de koelkast wegzetten.
- Eventueel de garnalen met een klein beetje cocktailsaus aan elkaar binden.
- De honing verhitten op middelhoog vuur in een pan met anti-aanbaklaag.
- Als de honing wat bruin wordt de overgebleven aspergestelen hierin karamelliseren.
- De langoustinestaarten in olijfolie aanbakken (2 minuten).
- De stekers op borden zetten en voorzichtig het taartje lossen.
- De aspergestelen schuin ervoor leggen, daarop de langoustines leggen.
- Als laatste met een lepel een mooie streep zalf van maïs ervoor leggen.
- Eventueel nog garneren met wat blaadjes mooie sla.
Eet smakelijk!