Terug naar Recepten
Asperges in bladerdeeg met mascarpone en ham
Wit Lunch 4 personen 45 - 60 minuten

Ingrediënten
2,5 kg asperges
2,5 pakje bladerdeeg (langwerpige bladeren)
250 gr. Mascarpone
200 gr. ham
bieslook
vers gemalen peper
1 ei
1 el slagroom
2 el suiker
2 el boter
zout
Bereiding
- De asperges schillen en halveren.
- De asperges in kokend zoutwater met suiker en boter ongeveer 15 minuten laten koken.
- De asperges volledig laten afkoelen (dit is belangrijk in verband met de bladerdeeg).
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- 15 bladerdeegbladeren apart neerleggen en laten ontdooien.
- Mascarpone, bieslookrolletjes, gesneden ham, zout en peper vermengen.
- 12 bladerdeegbladeren tot een rechthoek (18 x 20 cm) uitrollen.
- Een theelepel mascarponecreme in het midden geven.
- Steeds 6 stukjes asperge erop leggen.
- De deegrand met eiwit bestrijken, eerst de smalle deegranden over de asperge leggen en de ingeklapte deegranden weer met eiwit bestrijken. Vervolgens het hele pakje oprollen.
- Voor de versiering van het overige bladerdeeg 12 lange strepen snijden, met eiwit bestrijken en als strik om het pakje leggen.
- De aspergepakjes op een met bakpapier uitgelegde bakplaat leggen. Met een houtje meermaals insteken en 15 minuten laten rusten (voor de deeg).
- Eigeel en slagroom vermengen en de pakjes ermee bestrijken. In het midden van de voorverwarmde oven 20-25 minuten goudbruin laten bakken.