
Ingrediënten
1,5 kg. asperges
20 gr. zout
8 el mayonaise
2 eieren
1 dl room
8 plakken gekookte ham
1/2 bosje peterselie
zout
peper
Bereiding
- Schil en kook de asperges.
- Splits de eieren en roer de eierdooiers en de mosterd door elkaar.
- Klop er in het begin druppel voor druppel de slaolie door.
- Pers de citroen uit en zeef het sap.
- Sla de room licht op.
- Pel de eieren en wrijf ze met een houten lepel door een zeef.
- Meng de fijngewreven eierenmassa door de mayonaise en roer er de room door.
- Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, een paar druppeltjes citroensap en wat Worcestershiresaus.
- Haal de asperges uit het kooknat en laat uitlekken en afkoelen.
- Was de peterselie onder koud stromend water, sla het bosje goed droog en droog eventueel nog wat na met keukenpapier.
- Trek de blaadjes van de stelen en hak de blaadjes heel fijn. (fijn knippen kan ook met een keukenschaar).
- Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het eieren-mayonaisemengsel en leg op elke plak twee asperges.
- Rol de ham en leg de rolletjes op een serveerschaal.
- Strooi er de fijngehakte peterselie over.