
Ingrediënten
500 g asperges
100 g kipfilet (vleeswaar)
20 g bloem
20 g boter
ca 4 dl bouilon van poeder of blokje
40 g geraspte kaas
vers geknipte peterselie
1 hard gekookt ei in plakjes gesneden
Voorbeiding
- Vet een langwerpige ovenschaal in.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
- Schil de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af.
- Kook de asperges in 3 min beetgaar.
- Wikkel de asperges in de plakjes kipfilet en schik in de ovenschaal.
- Verhit de boter, maar laat niet bruin worden.
- Doe de bloem erbij en laat een halve minuut, al roerend, garen.
- Schenk er scheutje voor scheutje zoveel bouillon bij zodat een dikke saus (roux) ontstaat.
- Pureer de aspergepunten en voeg samen met de geraspte kaas aan de roux toe.
- Schep gelijkmatig over de kip/aspergerolletjes.
- Zet ca 30 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi licht gekleurd is.
- Haal uit de oven en garneer met de plakjes ei en de vers geknipte peterselie.