
Ingrediënten
2 kg asperges
1 kg aardappelen
Boter
Maïzena
4 eieren
Nootmuskaat
Zout
1 ons gekookte ham
Bereiding
- Schil de asperges en de aardappelen.
- Leg de asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren.
- Kook de aardappelen met wat zout gaar.
- Kook de eieren tot hard.
- Smelt de boter voor de botersaus en voeg een scheutje aspergevocht toe.
- Doe wat maïzena in een schaaltje met wat kookvocht of water en een snufje zout en roer dit tot een glad papje.
- Meng het maïzena papje door de botersaus zodat er een romige saus ontstaat.
- Zet een pannetje met melk op de warmtebron tot bijna koken.
- Maak nog een maïzenapapje met water in de melk en laat het indikken.
- Serveer op een bord: asperges, aardappelen, 2 rolletjes ham, eitje. Giet de wat gebonden botersaus over de aardappel en iets over de asperges. Giet het gebonden melkpapje over de asperges en strooi er wat nootmuskaat op.