Asperges met aardappelen

De ingredienten

  • 2 kg asperges
  • 1 kg aardappelen
  • Boter
  • Maïzena
  • 4 eieren
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • 1 ons gekookte ham

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en de aardappelen.
  2. Leg de asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren.
  3. Kook de aardappelen met wat zout gaar.
  4. Kook de eieren tot hard.
  5. Smelt de boter voor de botersaus en voeg een scheutje aspergevocht toe.
  6. Doe wat maïzena in een schaaltje met wat kookvocht of water en een snufje zout en roer dit tot een glad papje.
  7. Meng het maïzena papje door de botersaus zodat er een romige saus ontstaat.
  8. Zet een pannetje met melk op de warmtebron tot bijna koken.
  9. Maak nog een maïzenapapje met water in de melk en laat het indikken.
  10. Serveer op een bord: asperges, aardappelen, 2 rolletjes ham, eitje. Giet de wat gebonden botersaus over de aardappel en iets over de asperges. Giet het gebonden melkpapje over de asperges en strooi er wat nootmuskaat op.