Terug naar Recepten
Asperges met aardappelrucolasalade, kwarteleitjes en gerookte zalm.
Paars Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
10 witte asperges
10 groene asperges
400 g krieltjes in de schil
1 bakje kwarteleitjes
1 sinaasappel
125 ml bekertje creme fraiche
1,5 el mayonaise
0,5 el mierikswortelpasta
Zout en versgemalen peper
2 bakjes rucola
6 plakjes gerookte zalm
Bereiding
- Snijd het harde stukje van de onderkanten van de asperges.
- Schil de witte asperges.
- Kook eerst de witte asperges ongeveer 10 minuten en dan de groene asperges ongeveer 5 minuten apart in water met zout beetgaar.
- Kook de krieltjes in de schil tot ze gaar, maar wel nog stevig zijn.
- Kook de kwarteleitjes 4 min en laat ze afkoelen.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de helft van de schil.
- Roer een sausje van crème fraîche, de mayonaise, de mierikswortel, het sinaasappelrasp en zout en peper.
- Snijd de rucola grof en schep er de krieltjes en 3 eetlepels van de saus door.
- Schep de krieltjessalade in een bergje op het bord en leg de witte en groene asperges ernaast.
- Leg ook de gerookte zalm, mooi ernaast.
- Verdeel de kwarteleitjes en leg ze bovenop het gerecht.