
Ingrediënten
2 kg asperges
20 gr. zout
1 dl water
1 dl dragonazijn
3 sjalotjes
6 peperkorrels
2 laurierblaadjes
3 eieren
175 gr. boter
1 el dragon
1 el kervel
zout
cayennepeper
Worcestershiresaus
Voorbeiding
.
Bereiding
- Maak de sjalotjes schoon en hak ze zeer fijn.
- Maak ook de dragon en de kervel schoon en hak die fijn.
- Kneus de peperkorrels.
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Breng het water met de dragonazijn aan de kook en voeg er de fijngehakte sjalotjes, de laurierblaadjes en de gekneusde peperkorrels aan toe. Laat de inhoud tot de helft inkoken.
- Terwijl de asperges staan te garen kan de bearnaisesaus verder afgemaakt worden.
- De ingekookte vloeistof zeven en een beetje af laten koelen.
- De eieren splitsen en de dooiers bij de vloeistof voegen.
- Zet de sauspan in een grotere pan met heet water (au bain marie) en klop tot de vloeistof bindt.
- Smelt de boter en voeg die in een dun straaltje schenkend, langzaam en onder voortdurend roeren toe.
- Roer er de fijngehakte kervel en dragon door en breng de saus op smaak met wat zout, cayennepeper en een paar druppeltjes Worcestershiresaus.
- Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.
- Schep een paar lepeltjes van de saus over het midden van de asperges en geef de rest van de saus in een sauskommetje.