
Ingrediënten
2 kg asperges
20 gr. zout
35 gr. bloem
50 gr. boter
75 gr. kalfsvlees
25 gr. ui
1/2 ltr. melk
1 takje tijm
3 peperkorrels
nootmuskaat
Bereiding
- Pel de ui en snij hem in blokjes
- Plet de peperkorrels met een zwaar mes of een deegroller.
- Snijd het kalfsvlees in kleine blokjes.
- Smelt het klontje boter in een pannetje en smoor er de ui, het kalfsvlees, de geplette peperkorrels, de tijm en een mespuntje nootmuskaat in geurende 10 minuten.
- Breng de melk aan de kook.
- Smelt de 40 gram boter in een saus pannetje en roer er de bloem door.
- Laat de massa 5 minuten garen en giet er dan de hete melk bij.
- Voeg er- onder voortdurend roeren- de inhoud van het pannetje gesmoord kalfsvlees aan toe.
- Laat de saus 20 minuten doorkoken, zeef hem door een fijngeweven doek en dek af met een beboterd papiertje.
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Verwarm de bechamelsaus terwijl de asperges staan te garen.
- Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
- Verdeel de asperges over de borden en schenk enkele lepels bechamelsaus midden over de asperges.
- Geef de rest van de saus apart in een kommetje