Terug naar Recepten
Asperges met beenham en een zacht eitje
Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt
2 kg witte asperges, geschild
4 eieren
200 gr. beenham
2 el platte peterselie, grof gesneden
50 gr. roomboter
Bereiding
- Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaar.
- Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.
- Kook de eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig.
- Leg de zachte eieren op een bord.
- Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden.
- Leg er een zacht eitje op.
- Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over.
- Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.