
Ingrediënten
2 kg witte asperges
75 gr aardbeien
2.5 dl mayonaise
1 tl mosterd
2 augurken
1 tl bieslook
1 tl dragon
1 tl kervel
1 tl kappertjes
1 tl peterselie
2 tl ketchup
2 tl gemberstroop
tabasco
35 cl kirschwasser
15 cl cognac
Bereiding
- Maak de groene kruiden schoon en hak ze ragfijn.
- Hak ook de augurken en de kappertjes fijn.
- Maak een theelepel mosterd aan met wat water en roer alles door de mayonaise.
- Doe er ten slotte de ketchup en de gemberstroop bij en roer er 2 druppeltjes tabasco door. Zet de saus koel weg.
- Spoel de aardbeien goed schoon onder de koude kraan, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien.
- Sprenkel er het Kirschwasser overheen en zet de aardbeien zolang weg.
- Gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Leg een servet of een schone theedoek op een schaal, haal de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op het doek om af te koelen.
- Roer de aardbeienpuree door de Canadiennesaus en doe er de cognac bij.
- Geef de saus in een apart sauskommetje bij de afgekoelde asperges.