Terug naar Recepten
				
					
				Asperges met dragonsaus en lamskoteletjes
Paars Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Ingrediënten
2 kg witte en/of groene asperges
1 sjalot, fijngesnipperd
100 ml droge witte wijn
150 ml slagroom
1 el dragon, fijngehakt
8-12 lamskoteletjes
2 el olijfolie
Voorbeiding
- Verwarm de stoomoven voor.
 
Bereiding
- Schil alleen de witte asperges. Snijd van beide asperges een plakje van de onderkant.
 - Stoom de asperges, afhankelijk van de dikte, in de stoomoven in ca. 20 min. gaar.
 - Kook in een steelpan het sjalotje met de wijn tot de helft in.
 - Voeg de slagroom toe en kook nog 3-4 min. tot de gewenste sausdikte in.
 - Voeg de dragon en zout en peper naar smaak toe.
 - Verhit een grillpan.
 - Bestrijk de lamskoteletjes met olijfolieen bestrooi ze met zout en peper.
 - Rooster de koteletjes in de grillpan in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en mals.
 - Leg de asperges met de lamskoteletjes op 4 borden.
 - Schep er de dragonsaus over.
 - Lekker met gebakken aardappelpartjes in de schil.
 
