Asperges met garnalen uit de wok

De ingredienten

  • 4 el geschaafde amandelen
  • 2 el sesamolie
  • 2 el saké (of droge sherry)
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 el olie
  • 2 lente-uitjes
  • 14 grote schoongemaakte (chinese) garnalen
  • 200 g groene asperges
  • peper en zout
  • 800 g witte asperges

Informatie

  • Groen/Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de witte asperges. (De groene asperges hoeven niet geschild te worden, alleen als de stengels dikker zijn).Verwijder het onderste (harde )gedeelte en snijd alle asperge schuin in stukken van 4 cm.
  2. Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in kleine ringetjes.
  3. Verhit in de wok de olie en roerbak de witte asperges en lente-uitjes en blijf roerbakken gedurende 2 minuten.
  4. Zet het vuur lager, voeg de groene asperges toe en blijf roerbakken gedurende 4 minuten.
  5. Voeg de garnalen toe en blijf roerbakken.
  6. Schenk er de sojasaus, saké en enkele eetlepels water bij en laat de asperges en de garnalen op een laag vuur beetgaar worden (totdat het vocht helemaal is verdampt).
  7. Breng de asperge-garnalenschotel op smaak met sesamolie, peper en zout en roer de geschaafde amandelen er door.