Terug naar Recepten
Asperges met gesmolten boter (op Vlaamse wijze)
Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
2 kg asperges
20 gr. zout
8 eieren
80 gr. boter
zout
witte peper uit de molen
nootmuskaat
Bereiding
- Gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Kook intussen de eieren hard (8 minuten) en smelt de 80 gram boter.
- Pel de eieren, snijd ze middendoor en wip de dooiers eruit.
- Wrijf de dooiers door een zeef en vermeng de fijngewreven eierdooiers met de iets afgekoelde boter.
- Breng het mengsel met zout, wat peper en nootmuskaat op smaak.
- Hak de eiwitten zeer fijn.
- Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken.
- Leg de asperges naast elkaar op een schaal en bestrijk ze met het eigeel-botermengsel.
- Strooi er het gehakte eiwit over en serveer de asperges snel.