
Ingrediënten
2 kg witte asperges
20 gr. zout
30 gr. waterkers (alleen de blaadjes)
30 gr. spinazieblaadjes
30 gr. slablaadjes
100 gr. boter
1 citroen
zout
witte peper uit de molen
Bereiding
- Zet een schaaltje met 100 gram boter klaar om op kamertemperatuur te komen.
- Gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Maak intussen de spinazie en de sla schoon en haal de grove nerven uit de slablaadjes.
- Leg de spinazieblaadjes in kokend water en roer de zachte boter smeuïg.
- Voeg na vijf minuten de slablaadjes bij de spinazieblaadjes en doe er na weer twee minuten waterkers bij.
- Haal na een paar seconden de groenten uit het water, spoel ze onder koud water af en droog ze tussen twee doeken of keukenpapier.
- Hak de groenten ragfijn, vermeng ze met de boter en druk het botermengsel met een houten lepel door een fijne zeef.
- Pers de citroen ui, zeef het sap.
- Breng de boter op smaak met wat zout en peper en een druppeltje citroensap.
- Vul een spuitzak met de groene boter en spuit een toefje op elk bord.
- Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden