
Ingrediënten
750 g witte asperges, liefst niet te dun
1/8 ltr slagroom
1 tl tomatenpuree
1 el citroensap
2 el fijngeknipte verse kruiden (peterselie, dille, kervel, dragon, marjolein)
20 g roomboter
zout en peper
150 g gesneden gekookte slagersachterham of Yorkham
2 eieren
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Kook de eieren hard.
- Snijd de ham in smalle reepjes.
- Doe voor het sausje de slagroom met wat zout en versgemalen peper, de tomatenpuree, het citroensap en de kruiden in een steelpannetje.
- Breng het, af en toe roerend, aan de kook en laat heel kort doorkoken.
- Laat er dan de boter in smelten.
- Pel de eieren en prak ze met een vork fijn.
- Leg de gekookte asperges netjes naast elkaar op de borden, houd de kopjes vrij.
- Leg dwars op de asperges een strook eierkruim en daaronder een strook hamreepjes. De onderkanten van de asperges blijven dan weer vrij.
- Schep over de banen ei en ham ieder 1 eetlepel saus en schep ook nog een eetlepel over de kopjes van de asperges.