Terug naar Recepten
Asperges met in boter gewelde kreeft waarbij venkel en korenaarasperges
Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
12 witte asperges
12 korenaarasperges
400 gr. roomboter
2 kreeften á 800 gr.
4 minivenkel
4 aardappelen
2 preien
2 uien
2 winterwortelen
6 laurierblaadjes
Peper en zout
Bereiding
- Schil de witte asperges, kook deze gaar en laat in het vocht liggen
- Kook de kreeften 1 minuut in een bouillon van water een ½ prei, ui, wortel, laurier, peper en zout.
- Haal de kreeft eruit en maak deze schoon.
- Blancheer de minivenkel.
- Blancheer de korenaarasperges.
- Modeleer de aardappelen en kook ze gaar.
- Smelt de roomboter en leg hierin de kreeft en gegaarde gemodelleerde aardappels.
- Schakeer de ingrediënten speels in een diep bord en druppel er wat van de gesmolten roomboter overheen.
- Draai er wat vers gemalen peper en zout overheen.
Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.