Terug naar Recepten

Asperges met in boter gewelde kreeft waarbij venkel en korenaarasperges

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Asperges met in boter gewelde kreeft waarbij venkel en korenaarasperges

Ingrediënten

 12 witte asperges

 12 korenaarasperges

 400 gr. roomboter

 2 kreeften á 800 gr.

 4 minivenkel

 4 aardappelen

 2 preien

 2 uien

 2 winterwortelen

 6 laurierblaadjes

 Peper en zout

Bereiding

  • Schil de witte asperges, kook deze gaar en laat in het vocht liggen
  • Kook de kreeften 1 minuut in een bouillon van water een ½ prei, ui,  wortel, laurier, peper en zout.
  • Haal de kreeft eruit en maak deze schoon.
  • Blancheer de minivenkel.
  • Blancheer de korenaarasperges.
  • Modeleer de aardappelen en kook ze gaar.
  • Smelt de roomboter en leg hierin de kreeft en gegaarde gemodelleerde aardappels.
  • Schakeer de ingrediënten speels in een diep bord en druppel er wat van de gesmolten roomboter overheen.
  • Draai er wat vers gemalen peper en zout overheen.

Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.