Terug naar Recepten

Asperges met varkenshaas en paddestoelenroomsaus

Paars Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Asperges met varkenshaas en paddestoelenroomsaus

Ingrediënten

 750 g groene asperges

 750 g witte asperges

 2 varkenshaasjes

 50 g boter

 200 g gemengde paddestoelen (shii take,oesterzwammen,champignons)

 0,5-1 dl witte wijn

 125 ml crème fraîche of (koks)room

 peper, zout, rozemarijn

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze volgens het basisrecept.
  • Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn. Bak het vlees in de hete boter rondom bruin en roze van binnen. Neem het vlees uit de pan.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Bak de paddenstoelen in het achtergebleven bakvet.
  • Schenk de wijn erbij, roer goed en voeg de crème fraîche toe.
  • Snijd het vlees in mooie dikke plakken en warm de plakken nog even mee in de saus.
  • Serveer het vlees met de saus bij de asperges.
  • Garneer met een takje rozemarijn.