Asperges met varkenshaas en paddestoelenroomsaus

De ingredienten

  • 750 g groene asperges
  • 750 g witte asperges
  • 2 varkenshaasjes
  • 50 g boter
  • 200 g gemengde paddestoelen (shii take,oesterzwammen,champignons)
  • 0,5-1 dl witte wijn
  • 125 ml crème fraîche of (koks)room
  • peper, zout, rozemarijn

Informatie

  • Groen/Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook ze volgens het basisrecept.
  2. Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn. Bak het vlees in de hete boter rondom bruin en roze van binnen. Neem het vlees uit de pan.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Bak de paddenstoelen in het achtergebleven bakvet.
  4. Schenk de wijn erbij, roer goed en voeg de crème fraîche toe.
  5. Snijd het vlees in mooie dikke plakken en warm de plakken nog even mee in de saus.
  6. Serveer het vlees met de saus bij de asperges.
  7. Garneer met een takje rozemarijn.