Terug naar Recepten
Asperges met verse zalm overgoten met champagnesaus
Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
4 kg asperges
4 zalmfilets van 125 gram
70 gram boter
50 gram bloem
3 dl visfond
2 dl slagroom
2 dl champagne
Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de asperges, kook ze 5 minuten met wat zout en laat ze nog 15 minuten in de pan garen.
- Verpak de zalm in aluminiumfolie met een klontje boter van 5 gram en leg het pakketje gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Smelt voor de champagnesaus 50 gram boter in een steelpan en roer er de bloem door.
- Laat de roux al roerend 5 minuten lang pruttelen en roer dan de visfond er, in gedeelten, met een garde doorheen.
- Laat de saus op laag vuur nog 10 minuten koken.
- Klop de slagroom lobbig en meng dit, samen met de 2 dl champagne, door de saus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de asperges naast elkaar op een voorverwarmd bord en drapeer hier de zalm overheen.
- Overgiet het geheel met de champagnesaus en serveer direct.