
Ingrediënten
2 kg. asperges
20 gr. zout
2.25 dl. olie
1 dl. kruidenazijn
25 gr. kappertjes
20 gr. kervel
20 gr. bieslook
20 gr. dragon
35 gr. ui
witte peper uit de molen
zout
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens de aanwijzingen in het basisrecept.
- De vinaigrettesaus kan mooi gemaakt worden terwijl de asperges staan te garen.
- Was de groene kruiden zorgvuldig, droog ze met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze fijn.
- Hak de ui ragfijn.
- Roer olie en azijn door elkaar en roer er de groene kruiden en de ui en de kappertjes door.
- Breng de vinaigrettesaus op smaak met versgemalen peper en zout.
- Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om af te koelen.
- Verdeel de afgekoelde asperges over de borden en schep er enkele lepeltjes vinaigrettesaus over.
- Serveer de rest van de saus in een kommetje.