Terug naar Recepten

Asperges met zalm, dilleroom en aardappeltjes

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Asperges met zalm, dilleroom en aardappeltjes

Ingrediënten

 500 g asperges

 500 g krieltjes

 4 el verse dille

 65 g zure room

 150 g gerookte zalm

Bereiding

  • Schil de asperges en verwijder ongeveer 2 cm van de onderkant.
  • Borstel de nieuwe aardappeltjes schoon.
  • Doe de aardappelen in een kookpan en giet er water bij tot ze net onder staan.
  • Strooi zout over de aardappelen en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar met de deksel op de pan. (De kooktijd is afhankelijk van de soort en grootte aardappelen)
     Controleer na 5 minuten de aardappelen regelmatig door er met een mesje in de prikken. Als dat makkelijk gaat dan zijn ze gaar.
  • Kook de asperges 5 minuten in een ruime pan met kokend water, zout en nootmuskaat naar smaak.
  • Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het kookvocht rusten. (Laat de asperges niet langer in het hete water liggen dan de aangegeven tijd. Ze garen nog na en kunnen daardoor te slap worden).
  • Snijd de dille fijn.
  • Roer het grootste gedeelte van de dille (bewaar een beetje voor de garnering) door de zure room, breng op smaak met peper en zout. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en laat ze goed uitlekken.
  • Verdeel de asperges en aardappeltjes over de borden en leg op elk bord de gerookte zalm.
  • Serveer de dilleroom ernaast en bestrooi met de rest van de dille.