Terug naar Recepten
Asperges met zalm op een bedje van zeekraal
Paars Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
1,5 kilo witte asperges
500 g groene asperges
400 g zeekraal
1 lente-uitje
4 moten zalm
1 dl witte wijn
2 dl room
Peper en zout
Olijfolie
Bereiding
- Schil de witte asperges zorgvuldig, was de groene asperges. Snijd bij de witte en de groene asperges ongeveer 2 cm van de onderzijde af.
- Vul een pan met water en voeg de asperges en een snufje zout toe, zorg dat de asperges net onder staan. Breng het water aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de witte asperges nog 15 minuten doorgaren. De groene asperges uit de pan halen en laten uitlekken.
- Was de zeekraal en het lente-uitje.
- Snijd het lente-uitje in fijne ringetjes.
- Wok de zeekraal met het lente-uitje kort in de olijfolie, totdat de zeekraal mooi donkergroen kleurt.
- Bak de zalmmoten op niet te hoog vuur gaar.
- Snijd de zalm in repen van dezelfde dikte als de asperges.
- Maak op het midden van het bord een bedje van de gewokte zeekraal en leg om en om de asperges en de zalmrepen hierop.
- Schenk de witte wijn in een pannetje en voeg een scheutje room toe.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.