Terug naar Recepten
				
					
				Asperges op Brabantse wijze met ham, ei, krielaardappeltjes, roomboter en peterselie
Wit Hoofdgerecht 1 personen Max. 15 minuten

Ingrediënten
3 witte asperges
125 gr. beenham (1 mooi dikker stuk)
3 middelgrote krielaardappeltjes
3 kwarteleitjes
75 gr. roomboter
1 takje peterselie
Bereiding
- Schil de witte asperges, kook ze gaar en laat ze in het vocht liggen.
 - Kook de kwarteleitjes 3 minuten en pel deze.
 - Was de krielaardappeltjes goed en kook ze in de schil gaar.
 - Smelt de roomboter en leg hierin de plak ham (laat niet kleuren).
 - Snijd de krielaardappeltjes voor de helft in van boven naar beneden en van voor naar achter totdat het stukje aardappel los laat.
 - Leg hierop een plukje peterselie.
 - Leg de asperges langs elkaar op bord en leg hierop de plak ham.
 - Zet de 3 aardappeltjes er boven.
 - Snijd van de kwarteleitjes een klein plakje af en zet deze onder de asperges.
 - Druppel wat gesmolten roomboter over de kwarteleitjes en de asperges met ham.
 
