Terug naar Recepten

Asperges op Brabantse wijze met ham, ei, krielaardappeltjes, roomboter en peterselie

Wit Hoofdgerecht 1 personen Max. 15 minuten

Asperges op Brabantse wijze met ham, ei, krielaardappeltjes, roomboter en peterselie

Ingrediënten

 3 witte asperges

 125 gr. beenham (1 mooi dikker stuk)

 3 middelgrote krielaardappeltjes

 3 kwarteleitjes

 75 gr. roomboter

 1 takje peterselie

Bereiding

  • Schil de witte asperges, kook ze gaar en laat ze in het vocht liggen.
  • Kook de kwarteleitjes 3 minuten en pel deze.
  • Was de krielaardappeltjes goed en kook ze in de schil gaar.
  • Smelt de roomboter en leg hierin de plak ham (laat niet kleuren).
  • Snijd de krielaardappeltjes voor de helft in van boven naar beneden en van voor naar achter totdat het stukje aardappel los laat.
  • Leg hierop een plukje peterselie.
  • Leg de asperges langs elkaar op bord en leg hierop de plak ham.
  • Zet de 3 aardappeltjes er boven.
  • Snijd van de kwarteleitjes een klein plakje af en zet deze onder de asperges.
  • Druppel wat gesmolten roomboter over de kwarteleitjes en de asperges met ham.