Terug naar Recepten
Asperges op een bed van oesterzwammen met gerookte zalm
Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Ingrediënten
1 kg. asperges
10 gr. zout
25 gr. boter
250 gr. oesterzwammen
3 eieren
bloem
1 dl. witte wijn (bv. Elzasser pinot blanc)
100 gr. boter
witte peper
zout
500 gr. gerookte zalm
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- De oesterzwammen onder een niet te harde straal afspoelen en goed droogdeppen met keukenpapier of een schone theedoek.
- De oesterzwammen met zout en versgemalen peper bestrooien en even door de bloem halen.
- De 100 gram boter smelten en de drie eieren splitsen.
- De eierdooiers met de wijn in een sauspan doen en de pan in een grotere pan met kokend water zetten (au bain Marie) en kloppen tot de eierdooiers beginnen te binden.
- De boter dan in een dun straaltje bij de saus gieten, al blijvend kloppen.
- De saus op smaak brengen met wat zout.
- Warm wegzetten, de saus mag echter niet meer koken (schiften).
- Een klontje boter in een pan verhitten en de bebloemde oesterzwammen licht aanbakken.
- De gare asperges uit het kooknat halen, even uit laten lekken boven de pan of op een schone theedoek of wat keukenpapier.
- De oesterzwammen als een bedje op de (voorverwarmde) borden leggen en er de warme asperges op leggen.
- De gesneden gerookte zalm (kamertemperatuur) er rondom draperen.
- De witte wijnsaus over de ondereinden van de asperges lepelen.