
Ingrediënten
1 kg groene asperges
1 kg witte asperges
1 eierdooier
1,5 dl maïskiemolie
1 tl mosterd
2,5 el citroensap
1 teen knoflook, geperst
1 dl koksroom
2 sardines uit blik, zonder vel of graten
2 el tomaten, in blokjes
2 el gehakte bieslook
1 el fijngehakte peterselie
2 el kappertjes
1 hardgekookt ei
Bereiding
- Maak de saus door een mayonaise te maken van eierdooier en olie. Zorg dat deze beide ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn.
- Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eierdooier en voeg mosterd, citroensap, knoflook, peper en zout toe.
- Pureer de sardientjes in de keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room.
- Leg op de borden om en om 3 groene en 3 witte asperges. Nappeer met de saus.
- Prak het hardgekookte ei fijn.
- Garneer met tomatenblokjes, bieslook, peterselie, kappertjes en ei.